Oppsummering – januar

JANUAR er forbi, og jeg tenkte å ha en månedsoppsummering her på bloggen. Det gir meg muligheten til å reflektere over måneden som har vært, og skrive ned både gode og vonde opplevelser. I 2016 og 2017 delte jeg oppsummering av året, men jeg tenker det kan være fint å dele for hver måned, slik jeg gjorde på den gamle Livets rose-bloggen i 2013.

IMG_2205 lighten
OPPTURER
• Oppussing i hjemmet. Nye hvite dører og lister i alle rom, samt nytt belegg i gangen. Jeg merker jeg trives mye bedre når alt har nøytrale farger. Til neste år kan det hende badet står for tur. Kanskje. Det får tiden vise.

• Macbook pro. Selv om det er galskap å punge ut nesten 30 store, var det verdt det. Jeg trenger å ha en kraftig maskin jeg kan ha med meg overalt. iMacen er ikke akkurat portabel. Jeg merker jeg har redigert og skrevet litt annerledes, når jeg har mulighet til å sitte i sofaen, senga og ta med maskinen hvor som helst.

• Jeg har opprettet en portfolio igjen. Det er fint å ha et sted å samle noen av de beste bildene mine.

• I midten av måneden var jeg på mitt første møte i Kragerø fotoklubb på nesten fire år. Det var fint å være tilbake og veldig spennende med workshop i dråpebilder.

• Januar har vært begynnelsen på en ny fase på mange måter. Jeg merker jeg er i endring og at tankene spisser seg. Jeg er spent på hva dette året vil bringe, på godt og vondt.

• Dette har vært en god skrivemåned som har resultert i mange dikt. Over 200 stykker for å være litt mer nøyaktig.

IMG_2166
NEDTURER
• Som vanlig på vinteren er jeg ganske plaget med atopisk eksem. I år er det riktignok verre enn jeg noensinne kan huske. Jeg klør og klør, og har store røde områder med eksem på knær, lår og mage. Siden jeg ikke takler kremer/salver, er det heller ikke stort å gjøre med det, utenom å vente på våren.

• Selv om oppussingen ga meg mye glede, var det også overraskende hvor sliten jeg ble av å ha en snekker i hus noen dager på rad. Men jeg er ikke vant til å ha andre mennesker så tett innpå meg, og det skal heller ikke bli noen vane.

• Utgifter hos veterinær. Mira hadde for lite folsyre i kroppen og trenger derfor vitaminsprøyter noen uker frem. I tillegg til at hun snart må ta tannstein. Og med blodprøver, sprøyter og tannstein er det fort 4-5000 kroner.

• Det har blitt litt lettvinne løsninger i matveien og med andre ord ikke så mye som er fra bunnen av. Men slik blir det noen ganger, og det kommer bedre matmåneder.

IMG_2217BØKER JEG HAR LEST
 Alt som ikke har blitt tjoret fast av Eirin Gundersen – ★★★★★
• Natt på museet av Victoria Durnak – ★★★★☆
• Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt av Ingvild Lothe – ★★★★★
• Alt sitter i hodet – hvordan få et bedre liv med NLP av Trine Åldstedt – ★★★★☆
• Ren poesi av Ellen Wisløff – ★★★★★
• Skitten poesi av Ellen Wisløff – ★★★★☆
• Alfabet av Inger Christensen ★★★☆☆

FILMER JEG HAR SETT
Bokeh – ★★★★★
• Nude – ★★★★★
• Louis Theroux: Talking To Anorexia – ★★★★★
• 1971 – ★★★★☆

INNLEGG JEG ER EKSTRA FORNØYD MED
• I en katts øyne ser man tiden, ja, evigheten!
• Tenk hvis det ikke fantes noen grenser
• Verden er vakker
Min medvandrer
10 ryddetips
Jorunn
Å male


I FEBRUAR SKAL JEG
• på årsmøte i fotoklubben 6. februar
• til tannlegen for rutinesjekk 7. februar
• på medlemsmøte i fotoklubben 27. februar

Utenom det vil jeg prøve meg mer på dråpefotografering, lese litt vakker poesi, spise tomatsuppe og forsøke å skrive mer dagbok.

En kommentar om “Oppsummering – januar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s