Søkeord 2017

I fjor skrev jeg et litt artig innlegg om hvilke søkeord som ledet folk til denne bloggen. Nå som det er et nytt år, tenkte jeg å dykke ned i statistikken og ta en titt på søkeordene for 2017. Her er mine tanker rundt noen av dem.

IMG_7991 bw posterize 2«å leve godt som minimalist»
Minimalisme er ikke en fasit, men heller et konsept som du kan ta til deg på din egen måte. Det finnes minimalister som har langt mer enn det jeg har, og det finnes de som har mindre. Å leve godt som minimalist handler rett og slett om å finne dine egne prioriteringer, og leve der etter. Her er noen ryddetips som kanskje kan få deg litt i gang.

«den gode ensomheten»
Ensomhet er et begrep som noen ganger kan misforstås. På engelsk har vi det gode ordet solitude som beskriver denne gode ensomheten. Den som ikke handler om å mangle noe, men å velge å være alene. Jeg bor alene og er tilnærmet venneløs. For meg handler den gode ensomheten om frihet. Frihet til å leve akkurat slik jeg vil, frihet til å være selvstendig og uavhengig. Det er ikke alle som ønsker eller behøver like mye sosial interaksjon.

«lykke er et valg»

Ja, det er det faktisk! Selv om vi ikke alltid kan bestemme hva som skjer i livene våre, kan vi velge hvordan vi håndterer det. Det høres kanskje enkelt ut, men det er ingen som har påstått at livet er det. Jeg har valgt å være lykkelig, og derfor fortsetter jeg å være det. Jeg har skrevet mer om dette her og her.

IMG_2675 streker
«oumph»

Oumph kommer i flere varianter og er en smakfull kjøtterstatninger av soya som ligner på kylling. Jeg foretrekker pulled oumph, som er i barbecuesaus og passer ypperlig til tortillalefser. Kebab spiced er også god. Hvis du vil ha en nøytral variant og heller krydre selv, finnes The chunk.

«veganske supper»
Supper er godt nå som det er surt og kaldt ute. Jeg er har alltid vært veldig glad i tomatsuppe, og gjerne en kremet variant. Sjekk gjerne ut nettsidene under her, for oppskrifter på supper og mye annet digg!

«en grønn matuke»
En grønn matuke høres ut som en veldig god idé! Jeg har selv postet noen oppskrifter på bloggen og kan anbefale alle som er nysgjerrig på grønn mat å sjekke ut disse nettsidene:
Green Bonanza
Veganmisjonen
Vegetarbloggen
Veganermat
Norsk vegetarforening

IMG_5591«å leve med tourettes»
Livet med Tourettes syndrom er ikke alltid enkelt. Tics kan være utmattende og skamfullt. Jeg bruker mye krefter på å ikke vise tics når jeg er ute blant folk. Jeg hater at jeg har denne diagnosen, men må bare gjøre det beste ut av det. Ikke alle mennesker føler det samme behovet for å skjule tics, og ikke alle er i stand til det heller. Jeg tenker at man helt klart kan leve et tilfredstillende og godt liv med tourettes. Det gjør i hvert fall jeg.

Sjekk gjerne ut Norsk Tourette forening for veiledning om du selv lever med diagnosen eller er pårørende.

«slutte brått med abilify»
Å slutte brått med medisiner er vel generelt en dårlig idé. Jeg har selv trappet ned medisiner på veldig kort tid i 2015, selv om alle rundt meg frårådet det. For meg gikk det greit, men det var likevel helt på grensen av hva jeg anser som forsvarlig. Ta det opp med legen din og finn en nedtrappingsplan som passer deg. Brå seponering av medisiner kan være farlig.

«jeg orker ikke planlegge alt til minste detalj»
Da skal du heller ikke gjøre det! Noen mennesker ønsker å planlegge alt i livet veldig detaljert, mens andre lever best uten for mange planer. Gjør det som føles riktig for deg.

IMG_9507
«dvergpuddel»
Mira er en blanding av malteser og dvergpuddel, så jeg regner med det er derfor folk har havnet her. Utseendemessig ligner riktignok mest på en malteser.

«irina lee alkohol»
Irina Lee har skrevet en god bok om livet uten alkohol. Boken heter alkoholfri og jeg har tidligere omtalt den her på bloggen.

«sagt om en frossen rose»
Ja, hva skal man si om frosne roser? De er vakre, skjøre og noe helt for seg selv. Roser er vakre hele året, men det er noe spesielt med å se en fargerik rose i januar, dekket med snø og frost.

«hva slags ting får deg til å le»
Jeg er egentlig ikke av den veldig lattermilde typen, men jeg ler av og til av meg selv. Det kan være noe så enkelt som rare tanker, grimaser i speilet eller at jeg er klønete. Jeg ler kanskje hvis jeg får servert en grov vits, litt galgenhumor eller programmer som Mr. Bean eller Klovn. Jeg regner humoren min som grov, litt tørr og teit.

2 kommentarer om “Søkeord 2017

 1. For et spennende og artig innlegg. Før kunne jeg også se hvilke søkeord eller termer folk brukte for å komme på bloggen min, og jeg husker at jeg ofte fikk en god latter av det. Den ene jeg husker godt var «jente som driter inne», noe som jeg har resonnert meg frem til må være pga et bilde jeg la ut av meg selv da jeg var barn og satt på do. Rimelig godt påkledd, men på do likefult. Nå får jeg ikke lenger se søkeordene pga personvern, noe som egentlig er en skikkelig nedtur.

  Likte godt tekstene dine til hvert søkeord. Jeg får en indre ro av å lese bloggen din, og det fremstår for meg som at du lever et fullverdig liv rettet etter dine verdier og prinsipper. Jeg elsker at du står for det du selv ønsker og er helt enig i at ordet solidtude burde overføres til det norske språket også.

  • Takk for en fin kommentar! Det er en god del søkeord jeg ikke får opp heller, som bare er oppført under ukjente pga. personvern. Hele 4313 i fjor faktisk, så det er nok bare en brøkdel jeg faktisk ser.

   Så fint å høre at du får liker bloggen min, nå ble jeg glad! Og jeg er absolutt enig i at jeg lever et fullverdig liv, helt etter mine egne verdier og prinsipper. Jeg bryr meg ikke om at jeg er ganske annerledes enn «normalen», jeg heller omfavner og nyter min annerledeshet. Det viktigste er tross alt at man lever et godt liv med seg selv. Så får resten av verden leve på sin måte 😉

   Solitude trenger virkelig et godt ord på norsk, for ensomhet forbinder vi dessverre oftest med noe negativt. Vi har jo ordet solitær, som vil være av cirka samme betydning, men det blir sjeldent brukt i den sammenhengen tror jeg. Tror det er mest i bruk når man snakker om dyr og insekter, hehe!

Det er stengt for kommentarer.