22 kommentarer om “Life is a fragile thing

 1. Hei Marthe!

  Dette er Sylvia. Tenkte jeg kunne komme innom bloggen din litt nå. Sist år var ett år med mye forandringer for meg, mye forskjellig some skjedde, så jeg hadde en tid der jeg trengte mest egen tid. Det kommer stadig mer forandringer men jeg takler det bedre nå, jeg prøver da også å gjøre det beste ut av hver situasjon.

  Jeg har av og til tittet litt innpå på bloggen din. Jeg håper alt går bra med deg?

  • Hei, så fint å se deg her i kommentarfeltet igjen!

   Godt å høre at du takler forandringene bedre nå, livet er ikke alltid så enkelt. Jeg håper dette året bringer deg masse bra.

   Alt er bra med meg. Jeg har det veldig fint for tiden. Mye som har skjedd de siste månedene, men jeg føler jeg alt i alt står enda sterkere nå enn jeg gjorde før. Motgang vil alltid komme, med det viktigste er hvordan man håndterer det.

   • Takk igjen! 🙂

    Jeg er mer innstillt på å ville gjøre dette året bedre enn sist år! 😉 Men som du sier; vanskeligheter vil komme de og, men hvordan vi velger å svare til det vil ha mye å si det og! 🙂 Vi har lov til å føle oss trist og svak noen ganger, men så lenge vi klarer å komme oss opp igjen, så vil vi komme mye sterkere ut i fra det !
    Så flott at du har det veldig fint for tiden! 🙂

    • Det høres ut som en god innstilling! Man må bare gjøre det beste ut av den situasjonen man er i.

     Jeg har selvsagt noen dårlige dager av og til, men ikke mer enn det som er «normalt» tror jeg. Hadde aldri forestillt meg at jeg skulle kunne ha det så stabilt og godt. Men jeg har jo jobbet hardt for å komme hit. Tror også det hindrer meg litt i å falle tilbake i gamle mønstre, når jeg vet hvor mye det har kostet meg. Det er greit å føle på vonde følelser, så lenge jeg ikke blir værende i dem.

     Jeg har mange fine planer for våren, og tror dette kommer til å bli en av de fineste vårtidene noensinne. Har du noen spennende vårplaner?

     Håper du får en fin helg 🙂

     • Har man opplevd mye motgang og klart å komme seg godt igjennom det, så vil en også verdsette det mer i løpet av de tidene når det går bedre. Kanskje en lærer å ikke ta det for gitt?

      Jeg har også noen planer. Har lyst til å fikse et av rommene til å bli et slags studierom, eller der en kan slappe helt av. Vi kjøpte en skrivebord for meg i vintage stil der jeg kan sitte å skrive i ro. Så jeg ønsker virkelig å gjøre om rommet, sånn at det kan også være et koselig sted for meg å sitte i. Vil også kjøpe en sofa som vil passe inn der. Min svigerfar jobber frivillig på et kristent second hand butikk der vi kan få ting rimeligere gjennom han, så vi skal da kikke innom der etter sofa. Fant en jeg likte godt sist gang, en rød sofa som så skikkelig kosesofa ut, med noen puter som passet godt sammen med sofaen, gammeldags stil men liker godt vintage møbler. Den var bare altfor stor, så vi må finne en i mindre størrelse. Gleder meg til å få fikset til det rommet! 🙂

      Og så vil jeg få meg symaskin og å lære meg å lage klær. Tror virkelig at jeg vil like dette. Jeg er også glad i å kle meg i mer kreativ stil, og da har jeg muligheten til å lage klær jeg liker godt og som ikke alltid er lett å finne i vanlige butikker.

      Jeg har også blitt mer interessert i å lage mat, desserter, og å bake, så dette vil det bli mer av og.

      Hva med deg?

      Gleder meg også til våren nå! 🙂

     • Ja, det er sant! Jeg merker jeg verdsetter livets små og store gleder mye mer, når jeg vet hvor totalt annerledes livet har vært. Jeg synes hver dag er en gave og tar ikke noe for gitt.

      Høres ut som du har flere fine planer 🙂 Et studierom er en god idé! Jeg har selv et kontor, bare med skrivepulten og iMacen. Her kan jeg finne roen til å skrive og redigere bilder. Jeg bruker også rommet hvis jeg skal ta selvportretter, eller hvis jeg setter frem keyboardet for å spille. Det er forresten lenge siden nå, så kanskje jeg skal spille litt i helga. Jeg elsker å lage musikk. Kan ikke noter engang, men jeg har spilt piano/keyboard siden 2008. Tenker å få skaffet en overgang så jeg kan koble det til macen og ta opp noen av sangene mine. Kanskje jeg kan legge ut noe her på bloggen også.

      Så artig at du skal skaffe deg symaskin og lære å lage klær:-) Det virker spennende og ikke minst gir det deg muligheten til å lage akkurat det du selv vil! Kunne ønske jeg hadde tålmodighet til sånt. Har alltid hatt lyst til å virkelig lære meg å sy og strikke, men tror dessverre ikke jeg er helt håndarbeidstypen. Kanskje senere en gang.

      Jeg har mange spennende prosjekter i vår. Først og fremst skal jeg fotografere mye, men i mars og april har jeg også planer om å skrive en god del. Blir ikke så mye blogging her da, siden jeg vil fokusere på skriving utenom bloggen. Både dikt og en lengre historie jeg holder på med. Mulig det ender opp som en roman en gang.

      Jeg vurderer også å begynne på Skrivekurs 1 ved Forfatterskolen hos NOOA, som jeg har tenkt på noen måneder nå. Ikke helt sikker på når det blir, men ser for meg at det blir i løpet av våren.

      Utenom det har jeg planer om en dagstur til Oslo og noen kortere turer til steder som Mule Varde og Brekkeparken. Ikke minst litt steder rundt i Kragerø.

      Jeg skal også bruke våren til å gå ned litt mer i vekt, da jeg har gått ned rundt 6 kg siden nyttår og over 15 kg siden denne tiden ifjor. Da jeg er ganske overvektig, tenker jeg det kan være kjekt å gå litt mer ned – for helsas skyld. Sakte, men sikkert. Når våren kommer blir jeg automatisk mer fysisk aktiv også. Lite av det på vinterstid, da er det kun maten jeg kan tilpasse.

 2. Ps: Forresten, fine bilder du har satt inn her. Og tittelen taler sannhet, «Life is a fragile thing».

 3. Igjen ble det seint igjen. 😦 Da er det nok bedre at jeg sier at jeg svarer en gang seinere og ikke når det vil bli. Da vil det bli svart en gang når jeg får gjort det.

  Godnatta!

 4. Vi har begge god innstilling, Synes jeg. 🙂

  Kontor og studierom er nok mye av det samme tror jeg? Tanken min er da mest å ha et lite eget rom der jeg kan få litt privat tid. Mannen min gjør det samme med kjelleren vår der han har all fiske utstyret sitt, og når han får besøk av kompisene sine liker de best å sitte der nede. Han vil sjølvsagt få lov til å sitte innpå det lille studierommet mitt om han vil det også. 😉

  Det er virkelig spesiellt at du kan lage musikk uten å kunne noter. Gjerne del din egen musikk innpå bloggen også. Det vil det være fint å høre på. 🙂

  Ja, det vil bli spennende å se hvordan det vil gå med å lage klær. Jeg er da nødt til å ta det litt sånn forsiktig i starten, og å først prøve meg på lette klesvarianter. Jeg har ideer på hva jeg vil lage, men burde ikke ha for store forventninger med at første forsøk vil bli helt perfekt. Så dette vil bli god trening på min egen tålmodighet og! 😉 Men så har jeg hatt lyst til å prøve med å lage egne klær i iallefall i noen par år nå, så da vil jeg virkelig ta sjansen med dette når jeg har mulighet til dette. 🙂

  Mange fine planer du har du og! Forfatter skolen virker spennendes ut! Jeg husker jeg ønsket å bli forfatter da jeg var tenåring, og så for meg at jeg også gikk på en sånn skole. Hvis du starter der gjerne del dine erfaringer med å gå der!?

  Det er også flott med dagsturer! Når det blir varmere ute vil jeg også at vi drar på en dagstur til et slott i en by ikke så langt unna i fra hvor vi bor. Dagsturer hjelper mye på å komme seg litt vekk fra samme område synes jeg, og få litt nye opplevelser, nye inntrykk, o.s.v…

  • Ja, det blir nok det samme. Jeg er glad for at jeg alltid har hatt et eget kontor så lenge jeg har bodd for meg selv. Nå bor jo jeg alene uansett, men synes det er fint å ha et eget rom til sånt. Ikke minst når jeg redigerer bilder, og slipper gjenskinn i skjermen hvis den hadde stått i stua eller lignende (kontoret er uten vindu). Da jeg heller ikke har gardiner i stua er det ganske mye innsyn der.

   Jeg håper å få delt litt musikk etter hvert ja. Bare jeg får kjøpt meg en overgang kan jeg spille det inn på iMacen. Jeg spiller nok mye på gehør. Hvis jeg skal lære sanger, ser jeg ofte videoer av pianospilling på youtube for deretter å finne frem på tangentene. Også noterer jeg det ned med bokstaver. Før så jeg for meg å lære noter med tiden, men jeg tror virkelig ikke det er noe for meg. Jeg vil ikke «fylle» hodet mitt med ting som ikke har en verdi. Og jeg tror det ville krevd mange timer for å lære seg noter ordentlig 😉

   Spennende at du skal lage klær, det vil jeg gjerne høre om hvordan går. Selv kan jeg bare sy for hånd. Jeg kjøper jo klær så sjeldent, så jeg må ofte lappe sammen tights i ny og ne.

   Jeg kommer absolutt til å skrive om skrivekurset på bloggen etter hvert. Jeg vet riktignok ikke om jeg ønsker å bli forfatter, det viktigste for meg er å utvikle egen skriving. Mulig jeg forsøker å gi ut en bok engang, men det viktigste for meg er bare å skrive. Kursene går over 1/2 år og det er flere av dem. Gleder meg veldig til å komme i gang med det etter hvert.

   Dagsturer er topp! Ikke minst med tanke på at jeg har hund og det da er litt lettere å få pass for en dag, enn når jeg reiser bort over lenger tid.

   • Åh ja, hvis du bruker kontoret ditt til å også redigere bildene dine i da forstår jeg at du liker det best med å ikke ha vindu. Vi har da et vindu som jeg synes er fint å ha der, men jeg vil da mest bruke det rommet til å sitte i når jeg skriver, og også når jeg leser.

    Er det en del av ditt minimalistiske liv å ikke ha gardiner, eller er det kun fordi du ikke liker å ha det?

    Ja, jeg kan klart dele om hvordan det går når jeg har startet med å lage klær. Jeg har ikke fått kommet så langt med det enda, må også få meg et symaskin først. Har allerede en del ideer på hva jeg vil lage, kikker også litt rundt, og leser hva som er viktig å få med seg.

    Jeg må også ta alt sammen steg for steg, først vil jeg begynne med å få fikset opp studierommet. Alt sammen vil jo kreve sin tid og koster penger, men jeg er mer innstillt på å få fullført planene mine nå enn det jeg har vært de siste årene. Så dette er jo bra! 🙂

    Jeg vil da også kjøpe klær, men jeg er heller ikke en som gjør dette så ofte. Jeg vil ha noen nye sko, men det er ikke så mye sko jeg har heller. 😉

    Godt gjort at du kan sy for hånd! Der trenger du også tålmodighet. 🙂

    Ønsker deg en fin dag videre!

    Varm Klem!

    • Ja, det er kjekt å slippe gjenskinn fra et vindu. Ikke minst at jeg har noe å bruke dette rommet til. Siden jeg aldri ville brukt det som soverom uten vindu. Jeg har den stasjonære iMacen der, så bruker det til både skriving og redigering. Men nå for tiden sitter jeg også mye i senga med macbooken. Kjøpte meg en bærbar i januar, og det er kjekt å ha friheten til å sitte akkurat hvor jeg vil å skrive. Gleder meg allerede til snøen går, så jeg kan gå til byen og sette meg å skrive på biblioteket 🙂

     Å ikke ha gardiner er nok mest fordi jeg er minimalist ja. Det gir et mye renere uttrykk uten. Ikke minst slipper jeg at det blir en støvsamler med tanke på at jeg har hund. Når jeg hadde gardiner tok jeg de aldri ned for vask, og det er jeg heller ikke intressert i å gjøre et par ganger i året. Da er det lettvint uten. Jeg har riktignok persienner, men disse trekker jeg aldri ned (utenom på soverommet). De er mest der fordi det blir stygge merker om jeg fjerner dem.

     Jeg er ikke noe flink til å sy for hånd, men de få gangene jeg syr er det for det meste for å lappe sammen tights. Jeg går kun i tights, og siden de er såpass tynne, er de jo ganske utsatt for små huller. Spesielt på innsiden av lårene i sømmen. Så spesielt pent blir det ikke, men det er jo ikke synlig med mindre jeg skrever med beina, hehe 🙂

     Jeg er såpass avhengig av å kunne bruke de samme klærne, så det er derfor jeg syr dem så lenge jeg kan. Sparer selvsagt en god del penger på å ikke kjøpe klær hvert år også, men det handler nok mest om at jeg trives best med de samme klærne. Har alltid vært veldig følsom for klær jeg har mot kroppen, og vil derfor unngå så langt det lar seg gjøre å bytte det ut. Det er mye som skal «stemme» når jeg kjøper nytt.

     Klem tilbake 🙂

     • Det er kjekt å være praktisk med det meste. Og det å ha klær så lenge de varer, viser også at en verdsetter det en har. Kjøper en noe nytt ofte så har en lett for å bli fortere lei av det.

     • Absolutt! Jeg kjøper heldigvis aldri noe nytt fordi jeg blir lei av det. Enten det er klær eller andre ting. Trolig fordi jeg ser på alt rundt meg som praktiske verktøy til ulike formål, og ikke noe mer enn det. Og jeg kan jo da ikke bli lei av noe som er praktisk, med mindre det slutter å være det.

      Skjønner meg ikke helt på folk som kjøper nye ting fordi de er lei av det de har. Da er nok punkt nummer 1 at man ikke tenkte seg godt nok om før man kjøpte det.

Det er stengt for kommentarer.