Alt som raknet

Noen ganger tenker jeg på den tiden jeg var så uskyldig og uviten, ren. Et barn som fremdeles trodde at fabeldyr var ekte, at julenissen fantes, at livet handlet om lykke.

Andre ganger tenker jeg på den samme jenta, kort tid etter. Livet som raknet i det jeg tredde inn i de voksnes rekker. Gråt på psykologkontor, skrek i nattemørket, forsøkte å flykte fra meg selv.

Stadig mer voldsom. Hamret mot veggene, forsvant inn i mitt eget stumme, øredøvende mørke. Årene gikk og jeg gikk løs på kroppen min. Lagde striper og rundinger, rare former. Som om geometri var det det handlet om, der du sydde sammen følelsene mine, stappet innmaten tilbake der den hørte hjemme.

IMG_5720 3 extrude-curves-wave

4 kommentarer om “Alt som raknet

 1. Fortiden kan være hard å se seg tilbake på, sjølv om den har vært med på å forme oss til å bli den personen vi er i dag. En vond fortid kan virke urettferdig å ha gått igjennom noen ganger, men oftest er de sterkeste personene de some har hatt mer vanskeligheter i livet sitt. De har fått føle det på kroppen, vet hvordan motgang kan være, samtidig som at de lærer seg mer overlevelses teknikker for nested gang, sånn at de kan bli sterkere utrustet når de igjen møter på en annen vanskelighet.

  Du er definitivt en av de sterke menneskene, Marthe! 🙂 *Klem*

  • Tusen takk for en fin kommentar! 🙂

   Selv om jeg har vært gjennom mye vondt, ville jeg faktisk aldri vært foruten det. For som du sier, motgang gjør en sterkere. Det er ikke alltid like lett å tenke sånn når man står midt oppi noe, men i ettertid tenker jeg at det har gitt meg et rikere liv.

   Jeg evner å se flere nyanser av livet på godt og vondt, på grunn av det jeg har vært gjennom. Og jeg har en tanke om jeg ikke ville vært i stand til å føle den samme euforiske lykkefølelsen, om jeg ikke hadde vært SÅ langt nede.

   Klem tilbake 🙂

 2. Den jenta tenker jeg på innimellom også, den jenta i oss begge. Før mørket, før sømmene. Jeg skriker enda, men noen ganger av glede. I alle fall i fotografiene mine. Med kameraet i hendene, trykker jeg på lykkeknappen. Nå skal man sikkert si at man kunne ønske du var foruten disse mørke erfaringene. Men likevel er det biter av oss det også. Biter i det store puslespillet livet har gitt oss. Og du – jeg er glad i deg. Veldig.

  • Det er sant som du sier! Det er biter av oss, og en del av det store puslespillet. Og jeg vil ikke vært foruten det, selv om mørket har vært utrolig vondt. Ved å oppleve mørket evner jeg å se lyset på en helt annet måte føler jeg. Selv om jeg kan bli bunnløs trist når jeg er trist, blir jeg også helt sinnsykt glad når jeg er glad. Det er ofte alt eller ingenting, høyt og lavt – og alt i alt liker jeg det veldig godt. Nyansene, variasjonene i et menneskeliv.

   Jeg er veldig glad i deg også. Du er spesiell og et av de flotteste menneskene jeg noen gang har «møtt».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s