Nok en minimalistisk innsikt

Jeg endrer meg stadig, både som minimalist og som menneske. Interesser og ideér spisser seg, prioriteringer endrer seg og behov forandres også med tiden. Men i dag skal jeg bare nevne én liten ting jeg har fjernet fra hjemmet mitt.

I tenårene elsket jeg smoothie. Selv om det knapt kunne kalles en frukt- og bærdrikk der jeg pøset på med mengder av biola eller yoghurt. Da jeg ble veganer i 2015 var det selvsagt noe som ble erstattet med veganske varianter. I 2016 gikk smoothiemaskinen min i stykker og jeg ble så glad da jeg i midten av året fikk en kraftig blender i bursdagsgave. Nå kunne jeg fortsette å lage spennende smoothier, og ikke minst også andre ting.

Smoothiene ble sunnere med tiden. Ikke like ofte fylt opp med soyayoghurt eller mengder med sukker. Jeg brukte også den kjekke blenderen til å lage supper og sauser.

IMG_4877
Nå har det gått flere måneder uten at jeg har rørt blenderen min og det er på tide å gi slipp på den. Det er det flere årsaker til.

Nummer 1: jeg foretrekker å spise frukt og bær i sin hele form. Mest fordi det tar lenger tid å spise og jeg unngår å fylle opp magen med masse væske, før jeg rekker å kjenne at jeg er mett.

Nummer 2: til supper kan jeg like gjerne bruke stavmikseren de få gangene jeg faktisk ønsker en helt «fin» suppe. Den tar mye mindre plass og er betraktelig enklere å rengjøre. Jeg foretrekker også litt biter i supper nå for tiden, da det metter mer.


Jeg har svært få kjøkkenredskaper og apparater igjen. Jeg har hatt både brødrister, blender, vaffeljern, toastjern, paijern, steketakke, miksmaster og juicepresse. Faktisk lager jeg enda bedre retter uten alle disse tingene. Noen ganger kan det å fjerne noe føre til økt glede. Og i dette tilfelle: både matglede og livsglede.

Det er ingen fasit på hvor mange eller få gjenstander du skal ha i hjemmet ditt. Minimalisme handler om hva du selv velger å gjøre det til. Min viktigste grunnregel er at alt skal enten ha en funksjon eller være noe som beriker livet mitt. Om det da ikke har en nødvendig funksjon lenger, skal det mye til for at jeg velger å beholde det.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s