Det vil alltid være høsten

Jeg vil dø
enten på en vakker vårdag
med fuglesang og skarp luft
der solen skinner og kan varme
siste rest av min sjel

eller på en høstdag
med regn som slår hardt mot vindusrutene
vinden blåser opp til full storm
de siste bladene faller fra trærne

Jeg er et sommerbarn
men det er høsten som bor i hjertet mitt
Det vil alltid være høsten.

15 kommentarer om “Det vil alltid være høsten

 1. Vakre linjer om alvorlig tema. Snart kommer vårdagene. Jeg er vinterbarn. Men det er noe godt med høsten, når den kommer og legger en avslutning på det som har vært med alle sine farger som reneste fyrverkeriet for bladene (og menneskene) går i hi.

  • Ja, det er noe eget med høsten. Siden jeg er født i juli er jeg jo tidsmessig ikke så langt unna høsten. Så kanskje det er derfor det er høsten som bor i hjertet mitt.

 2. I am a fall child but I love summer 🙂 Acually I’m happy to life in a place where we heave seasons, where time is visible in flowers, green (from very the light and bright green of spring till the heavy tired green of late summer), gold and orange in fall, leafless in winter when we finally get to see the wonder of the branches and twigs. Birds coming and leaving… I saw geese yesterday, back in the north after winter in warmer streches. They walked on a meadow, in the snow, the wind was freezing. One of them came up to me. She wore a woolen hat and gloves. She said: Hey, isn’t it almost march? You are supposed to have spring now! This IS the Netherlands is it? Or are we lost and already at the north pole? Nope, I said, you are in the right spot. And at the right time as well. Things are just a bit out of order these weeks. The goose scratched her beard (yes, female geese have beards) and said: we’ll just have to wait then don’t we? And she went back to her flock, while the sun winked at me. She was warm already.

  • I’m also very happy that I live in a country were I can experiences all the variations of the seasons. But there is something special about the fall I think. I’m not much of a summer person. It gets too warm, and I spend half of the summer complaining about that 😉 But I like the spring, when the temperature is perfect.

   I guess I also have to mention that I only have one wardrobe for the whole year. I never wear dresses or shorts. And sometimes that makes the summer more warm of course. But in the spring, fall and winter it works perfectly fine. I just add a jacket and other shoes when the degrees hits minus. Yesterday it was -12.2 degrees and it can be a little bit cold to wear a thin tights, but that’s all I got. And it always feels nice to come inside after a cold walk.

   Your story of the goose made me smile! And I never knew they had beards 😉

 3. Dette var et spesiellt dikt. Veldig fint skrivi. Noen få linjer kan beskrive så mye. 🙂

 4. Og flotte bilder. Liker spesiellt godt det første bildet med masse solskinn. Ble det tatt på morgenen eller i løpet av ettermiddagen en gang?

  • Det er tatt på en formiddag i november. Men solen hadde nesten akkurat kommet til syne på dette området. Husker det fremdeles var ganske vått i gresset og det føltes egentlig som en tidlig morgen.

   • Virker skikkelig fint ut! Liker godt at det blir lysere ute for tiden. 🙂

    • Ja, det merkes godt bare fra uke til uke. Jeg har jo veldig skiftende døgnrytme, men merker helt klart at det oftere er lyst når jeg er våken. Nærmere sommeren har jo ikke tiden stort å si lenger, for da er det jo lyst store deler av døgnet.

     Jeg håper snart våren kommer og all snøen kan forsvinne. Men det tar nok fort to-tre uker til før vi ser noe vår her jeg bor. Det er mye snø, men har i det minste smeltet et lite område på gårdsplassen, så noe fremgang er det fra forrige uke 😉

   • Det er fint det og. Jet Liker beste dette bildet her, det er vel også mer som det så ut i det øyeblikket det ble tatt?

    • Joda, det er nærmere virkeligheten, men fargene var ikke helt slik. Plenen var helt grønn og himmelen lyseblå. Så jeg har gjort det varmere og mer gult og oransje i fargen, for å gi det en mer høstfølelse. Det på Vinterblomst hadde helt kunstige farger. Men jeg liker å redigere litt ulikt. Noen ganger bare noen få justeringer fra virkeligheten, andre ganger store endringer 🙂

Det er stengt for kommentarer.