Å skrive for seg selv

IMG_3367Den neste tiden ønsker jeg å skrive for meg selv uten tilskuere. Jeg ønsker å sette fokus bare på tekstene mine, og derfor kan jeg ikke vie så mye tid til bloggen som jeg har gjort den siste tiden. Jeg føler jeg blir litt dratt i fra alle retninger. Den delen av meg som vil fotografere, den som vil skrive poesi, blogge, lese og alt mulig annet.

Jeg kommer tilbake, trolig med en haug av tekster på slep. Men i mellomtiden trenger jeg ro til å skrive. Derfor legger jeg bloggen på is noen uker. Kanskje et par, kanskje flere. Det viktigste er i hvert fall at jeg får ro til å skrive.

Ordløs onsdag vil fortsette som vanlig, da det kun er fotografier og noe som ikke krever så mye av meg. Utover det kan det hende jeg poster et innlegg i ny og ne.

På Vinterblomst-bloggen fortsetter jeg Alfabetutfordringen som jeg poster til hver søndag kl. 18, men utover det er denne også stengt på ubestemt tid.

11 kommentarer om “Å skrive for seg selv

  • Takk! Vi møtes til ordløs onsdag og alfabetutfordring uansett ja. Og kanskje det tikker inn noen mail fra meg. Jeg tror mars blir en god skrivemåned på mange måter. Jeg gleder meg til snøen forsvinner og jeg kan vandre til biblioteket for å skrive helt i fred og ro. Inntil den tid sitter jeg med macen i senga og håper på færrest mulig forstyrrelser fra Mira.

   I dag har jeg skrevet noen små tekster, men aller mest lest. Nå er det tid for litt tenking og hvile med god musikk på øret.

 1. Ønsker deg en fin mars måneds tid! Ta all den tiden du trenger med å samle sammen tankene dine, hvile, og å skrive.

  Jeg vet at når jeg er skikkelig fokusert på å skrive så er det lett å glømme tiden, da er det lett å sitte der å skrive i flere timer. 😉 🙂

  • Takk for det! Jeg tror jeg trenger den tiden. Men det vil fremdeles komme litt innlegg her i ny og ne, bare ikke like ofte. Også vil jeg nok fokusere mest på å poste ting her når jeg poster, i stedet for på Vinterblomst.

   Det er lett å glemme tiden når man skriver ja. Generelt når jeg gjør ting som får meg til å gå ordentlig inn i en flyt-tilstand. Enten det er skriving, fotografering/redigering eller når jeg lager musikk.

   • Ja, sant det. Tiden går fort når en gjør noe en trives med, eller er veldig opptatt med noe om det er jobbing eller annet som en er veldig fokusert på.

    • Ja, det finnes ingenting bedre enn å gå helt opp i det man driver med.

     Nå har det riktignok blitt langt flere blogginnlegg hittil denne måneden enn jeg tenkte. Men jeg klarer ikke helt å holde meg unna 😉 Men tid er det jeg har mest av, så om jeg ikke får skrevet så mye jeg ønsker i mars, kommer alltids april. Ofte har jeg litt for mange ting jeg blir oppslukt av samtidig, også går tiden litt fra meg.

     • Åh ja, planlegging kan av og til forandres. 😉 Men at du har mye tid til å gjøre det meste som du vil er noe som egentlig mange kan misunne. For flest folk har ikke alltid like mye tid igjen for seg sjølve, siden de jobber mye/studerer eller må ta seg av familien sin.

      Som deg har jeg også mye eegen tid, siden jeg har deltids-jobb som avisbud tidlig på morgenen(ca. fra klokka 5 til 7, jeg må være ferdig til klokka 7), etter dette har jeg fri resten av dagen. Men jeg trives godt med dette, og har alltids noe jeg kan gjøre, samtidig som å gå ut på tur med hunden vår Stjerna, og gjøre litt husarbeid. 🙂

     • Ja, det er nok noe folk kan misunne vil jeg tro. Selv om jeg vil tro flertallet ser på livet mitt som ganske trasig, alt tatt i betraktning. Hehe 😉 Men det handler jo bare om at jeg ikke har de samme behovene som folk flest med tanke på sosialisering, vaner og rutiner.

      Det kunne selvsagt vært ganske kjipt om jeg faktisk ønsket å jobbe/studere, siden jeg ikke ville vært i stand til å takle det. Men jeg trives godt med den hverdagen jeg har, og har masse å fylle tiden med. Til tider nesten litt for mye 🙂

      Jeg trenger mye egentid, og er utrolig glad for at jeg er i stand til å ha det. Det eneste levende individet som faktisk krever noe av meg, er hunden min. Men hun er en berikelse i hverdagen og en jeg gjerne «gir» litt av tiden min til. Utenom det er det få mennesker som er en del av hverdagen min. Jeg besøker som regel mine foreldre 1-2 ganger i uken, men utover det er det sjeldent jeg møter folk (eller har noe ønske om det).

 2. De som mener livet ditt er trasig kan nok være de som innerst inne skulle ha likt å ha mye mer tid til å gjøre mer av det de ønsket, kanskje?

  Du har skikkelig god innstilling, synes jeg. Det finnes de som ikke jobber som er late for eksempel. Men synes ikke at du er det.

  • Vel, jeg forstår jo utmerket at andre ikke synes livet mitt virker så spennende. De fleste mennesker trives vel ikke med å være venneløse, ikke i jobb, sjeldent dra noe sted og bare være for seg selv. De ser ikke på det som givende.

   Det er mange områder jeg skiller meg ut på, og jeg forstår at det i andres øyne kan virke som et veldig ensformig liv, spesielt når de ikke evner å se alle nyansene og variasjonene. Hvis jeg hadde listet opp hva jeg gjorde i løpet av en uke, ville nok mange ha synes det virket som et kjedelig liv med lite innhold. Med mindre de deler noen av interessene mine og vet hvor mye man kan gå opp i ting som kreativ skriving og fotografering. Men jeg finner verdi i de små tingene og kan også ha glede av ting som er ganske utenom normalen.

   Slik som i dag når jeg mottok svar på alle blodprøvene i posten (tar prøver 1-2 ganger i året). Jeg tar blodprøver på labratoriet på sykehuset og snakker aldri med fastlegen. Hun sender meg prøvesvarene i posten, også analyserer jeg verdiene selv. Det er noe jeg har stor glede av og ikke minst: det oppfyller behovet mitt for kontroll. Flertallet ville vel ikke hatt glede av å sitte å studere slike verdier grundig, det holder vel kanskje at legen sier om prøvene er «fine». For meg er ikke fint bra nok. Jeg trenger å vite i detalj hvordan det står til med kroppen min. Og sånn kan jeg være med mye annet også. Bli oppslukt i de mest merkelige ting.

   Så jeg tror egentlig ikke det handler så mye om tiden, men mer hva jeg bruker den på. Men det er klart det er mange som gjerne skulle hatt mer tid til det å gjøre det de ønsket. Samtidig hører jeg mange si at de ikke hadde klart å gått hjemme uten noe «å gjøre». Men det avhenger jo selvsagt av hvor mye man har å fylle livet sitt med.

   Jeg ser heller ikke på meg selv som lat, for jeg vet hvor sammensatt grunnen til at jeg ikke er i jobb er. Men det skal også sies at jeg på ingen måte ønsker å jobbe. Siden jeg vet hvor mye jeg måtte ofret, og det ikke hadde vært forenlig med en stabil psyke og et godt liv som jeg har nå.

  • Må bare legge til: selv min mor som kjenner meg såpass godt, har flere ganger spurt om jeg ikke kjeder meg når jeg nesten bare er hjemme. Selv når jeg forteller henne hvor mye tid jeg bruker på fotografering (og etterarbeid av bilder), kreativ skriving og lesing. Jeg tror bare det er vanskelig for enkelte å forstå, når de lever et annerledes liv selv.

   Hun er jo stikk motsatt av meg. Hun «må» nesten dra noe sted hver dag, og hun og pappa er ofte i byen nesten daglig. Jeg er ikke typen til å sitte på café eller bare gå å kikke. Hvis jeg drar noe sted må det ha et bestemt formål. Og da forsøker jeg å samle flere ærend, hvis jeg første skal bevege meg ut i folkemengder. For eksempel hvis jeg skal handle noe jeg kun finner i byen, kombinerer jeg det med fotografering og kanskje en tur på biblioteket eller ut å spise en sjelden gang.

Det er stengt for kommentarer.