Oppsummering – februar

Vi er ferdig med februar og det er tid for en månedsoppsummering.

IMG_5487
OPPTURER
• Jeg har lest mye god poesi.

• Jeg har gått ned 6 kg fra nyttår og veier nå ca. 17 kg mindre enn i fjor på denne tiden.

• Det gikk heldigvis helt fint på rutinekontrollen hos tannlegen, som jeg hadde gruet meg litt til. Null hull som vanlig. Min største skrekk er å få hull i tennene. Jeg har aldri hatt det, og håper heller jeg aldri opplever noe så nedverdigende. (Jeg er vanligvis ikke redd for tannleger, men da jeg til tider sliter ganske med jevnlig tannpuss pga. tvang og tics, hadde jeg god grunn til bekymring).

• Jeg har fått ryddet opp enda litt mer i hjemmet mitt og kvittet meg med noen småting. Trodde faktisk ikke det var mulig nå som jeg allerede har så lite. Men takket være «21 dager med ryddemoro» hos Ryddemagi, fant jeg faktisk noe.

• Jeg har hatt stor glede av tv-serien Broen som jeg begynte på i slutten av januar. Nå har jeg fullført de 4 sesongene som er laget. Jeg kunne ønske det kom flere, for dette er virkelig en serie jeg har forelsket meg i!

• Jeg har hygget meg med å lytte til hørespillet/lydboken I trifidenes dager for sikkert 10. gang i løpet av livet. Jeg hørte det for første gang for ca. 12 år siden og har lyttet til det flere ganger siden. Finnes gratis her.

• Jeg har prøvd meg litt mer på dråpefoto og elsker det, selv om det er tidkrevende og veldig annerledes enn hvordan jeg vanligvis fotograferer.

• Jeg har kvittet meg med nesten alle dagboknotatene jeg har digitalt. En viktig del av min reise på veien mot et minimalistisk liv har jo vært å kunne gi slipp på fortiden og ting som tynger meg. Derfor kvittet jeg meg sakte, men sikkert med alle de fysiske dagbøkene mine i fjor. Nå var det på tide å rydde opp i hundrevis av sider med smerte. Gi slipp på det som har vært. Det føles godt.

• Mira er nyklipt og søt og rar. Hun blir så annerledes både i utseende og væremåte når hun får av seg den tykke pelsen. Hun hopper bortover gulvet og ser så herlig ut med oppstopper-ørene sine og de nydelige nøttebrune øynene, som kommer mer til syne.

IMG_5789NEDTURER
• Jeg innså at den sosiale biten i fotoklubben ble for overveldende for meg, og kommer derfor ikke til å være med på flere møter. Jeg vil heller ha mine egne temaer og prosjekter fremover, og fokusere på det jeg er god på: fotografering (ikke sosial interaksjon).

• Jeg har vært over gjennomsnittet emosjonell denne måneden. Jeg har skreket, grått og generelt vært veldig følsom. Men sånn er det noen ganger, og det må jeg bare akseptere. Livet er ikke alltid en dans på roser, og når man er såpass følsom det jeg er – er det viktig å ta imot alle følelser som måtte komme. Også de som er vonde og smertefulle.

IMG_5421
BØKER JEG HAR LEST
• Mer ren poesi av Ellen Wisløff – ★★★★☆
• Hender og hukommelse av Nils-Øivind Haagensen – ★★★★★
• Hvorfor er jeg så redd? av Nils-Øivind Haagensen – ★★★★★
• Et godt sted av Nils-Øivind Haagensen – ★★★★★
• God morgen og god natt av Nils-Øivind Haagensen – ★★★☆☆
• Den niende innsikt av James Redfield – ★★★★★

Lydbøker/hørespill:
• I trifidenes dager av John Wyndham (hørespill av Giles Cooper) – ★★★★★
• The Life-Changing Magic of Tidying Up av Marie Kondo – ★★★★★

FILMER JEG HAR SETT
Dahmer on Dahmer: A Serial Killer Speaks – ★★★★☆
Love and sex in Japan – ★★★★☆
Den siste reisen – ★★★★☆
Death note – ★★★★★
Mellom oss – ★★★★★
Raped: my story – ★★★★☆
A quiet roar – ★★★★★
Life – ★★★★☆
Eden – ★★★★☆
Høyere enn himmelen – ★★★★★
Fifty shades darker – ★★★★★
Vildanden – ★★★★★
The Da vinci code – ★★★★★
Angels & demons – ★★★☆☆

INNLEGG JEG ER EKSTRA FORNØYD MED
• Etterglød
Lille fugl
I see your colors
De vakre årstidene
Animals have pure souls
Det vil alltid være høsten
En bok som har betydd mye for meg


I MARS SKAL JEG
• Ta imot våren med åpne armer.
• Smake på den nye veganske oumph-pizzaen.
• Se om jeg finner et mindre salongbord jeg kan like.
• Lese ferdig Kanskje det hjelper av Nils-Øivind Haagensen som inneholder alle hans diktsamlinger fra 1998-2010. samt andre dikt som ikke er samlet tidligere. Det er en murkloss på 672 sider og jeg skal nyte hver eneste én.
• Begynne på flere spennende prosjekter, som jeg forteller mer om når tiden er inne.

8 kommentarer om “Oppsummering – februar

 1. Flere oppturer enn nedturer, fine refleksjoner og du kommer til å skape mange gode bilder og tekster i mars, det kjenner jeg meg trygg på selv om livet selv ikke har noen garantier. Jeg heier på deg, og som en livets rose, trenger du ikke alltid danse. Det holder at du er deg. Glad i deg!

  • Ja, det har heldigvis vært mange flere oppturer enn nedturer i måneden som gikk. Føler generelt jeg fikk gjort og opplevd mye i en så liten måned som februar. De 2-3 dagene kortere merkes, og det får meg kanskje til å sette opp farten litt på ting.

   Jeg heier på deg også, og er glad for at du er til!

 2. Veldig fin oppsummering, Marthe! 🙂

  Så flott at du har hatt så mye oppturer! Du har klatret høyt opp i stigen fra å ha vært et veldig nedbrutt menneske til å ha blitt en sterkere og blomstret opp rose. Det er fortsatt mer utvikling og forandringer å gå igjennom, men synes du har kommet langt allerede! 🙂

  Stå på!

  • Takk for det! 🙂 Og jeg har absolutt kommet langt på veien. Selv om jeg vet jeg fremdeles har flere områder jeg vil utvikle meg mye på. Men sånn er jo livet, man fortsetter jo å utvikle seg og vokse som menneske hele tiden. Og det er heller ikke alt man kanskje ønsker å oppnå.

   Det viktigste er at jeg har nå har det stabilt, og har hatt det slik såpass lenge at jeg ikke lenger er redd for at det skal forsvinne. Når man først har en grunnmur, et trygt fotfeste – er det så utrolig mye enklere å fortsette vandringen. Noen ganger finner jeg nye stier jeg vil utforske, andre ganger holder jeg meg på den veien jeg vet er riktig (for nå).

   Likevel vil jeg alltid være mer følsom enn folk flest, og det er egentlig helt greit – så lenge jeg vet å omfavne både de gode og dårlige sidene ved det. Jeg tror det er viktig å akseptere de begrensningene man har, for ved å akseptere dem kan man nå mye lenger enn ved å motarbeide seg selv.

 3. Og nydelig bilde på begynnelsen der. Jeg savner egentlig hva jeg kaller skikkelig vinter med masse snø, det der ikke ofte vi får mye snø her vi bor i Nederland. Har snødd ganske mye i Tilburg som grenser ved Tyskland, men det er ganske langt unna for oss å reise dit.

  Vi har da tidlig vår over her som merkes i løpet av mars måned de siste årene, så våren oppleves lengre her, sjølv om jeg mente da at det var vår i Norge også i løpet av mars og april da jeg bodde der.

  • Takk! Her har det snødd ganske mye i vinter, men jeg merker jeg lengter etter våren nå. Jeg har inntrykk av at snøen kommer til å ligge litt lenger i år enn i fjor, men jeg får vente å se.

   Om en måneds tid regner jeg med våren er i full sving. I hvert fall såpass at jeg kan bytte ut vintersko med joggeskoene jeg bruker resten av året, og ta av meg jakka frem til neste vinter. Det er det viktigste for meg.

   Våren er en fin tid. For på sommeren blir det ofte for varmt for meg.

Det er stengt for kommentarer.