En hyllest til singellivet

I dag vil jeg skrive en hyllest til singellivet. Livet som aleneboer, (nesten) venneløs og fri. For det er det det er i mine øyne: frihet. Frihet til å stå opp når man vil og fylle dagen med det man ønsker. Uten behov for å ta hensyn, vise omsorg eller kjærlighet.

Frihet til å se ut akkurat slik jeg ønsker, uten å tenke på om jeg er attraktiv eller ikke. Frihet til å gå i mindre pene, men behagelig klær – fordi det ikke er noen å pynte seg for.

IMG_7825
Jeg så aldri for meg et liv som evig singel, barnfri og alene. Men det er fordi jeg i en annen fase av livet også var et annerledes menneske. En som søkte mot andre mennesker og likte sosialisering (selv om om det noen ganger var vanskelig).

Mange tror dessverre at jeg har et trist liv. At det er synd at jeg nesten ikke har venner, selv om jeg forteller at jeg har valgt det selv. At jeg har valgt bort dette samholdet, disse vennskapene som krever mer enn jeg har å gi. Noen tror jeg innerst inne ønsker å finne min bedre halvdel, ute av stand til å forstå at jeg allerede er helt komplett. Jeg mangler ingen halvdeler.

Og snakker man om barn får man høre at man vil endre syn på det når man blir eldre. Og hvem skal ta vare på deg når du blir gammel om du ikke har barn? Ikke barna dine i hvert fall. Å formere seg kun for at noen skal ta seg av deg, er et meget besynderlig valg i mine øyne – med tanke på velferdssamfunnet vi lever i. Og alderen min vil ikke endre det faktum at jeg har arvelige sykdommer å påføre et barn, er svært egoistisk og trenger mer alenetid enn du kan forestille deg.

IMG_8166
Men jeg ønsker ikke gå inn på de negative reaksjonene i dag. I dag ønsker jeg bare å feire at jeg er alene og nyter det. At singel for meg er synonymt med lykkelig. At barnfri betyr frihet fra barn.

Jeg skåler i et glass iskald Grans cola uten sukker. Jeg trenger ingen sukkersøte meldinger på telefonen, ekle hvisk inn i øret eller berøring fra andre mennesker. Jeg holder rundt meg selv i det jeg går til sengs for natten. Kryper sammen som en ball, nærmest i fosterstilling. Da får jeg varmen fra alle kroppsdelene mine og trenger kanskje ikke å sove med sokker.

Jeg lager er herremåltid med alt jeg kan forestille meg av plantebaserte godsaker. Jeg har ikke koldtbord for to eller ti, men holder meg selv med selskap. Jeg lager selvsagt middag selv om jeg bor alene. Jeg spiser ikke bare brød og ferdigmat, slik enkelte ser ut til å gjøre. «Jeg gidder ikke lage middag hver dag, når det bare er til meg selv» sier noen. Jeg sier heller det motsatte. Jeg hadde aldri orket å spise sammen med noen andre hver eneste dag, men nyter gjerne maten i stillhet. Med selskap fra solen som skinner inn gjennom stuevinduet, kanskje noen vakre blomster på bordet, litt vokalløs musikk som svever gjennom luften.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s