Særegen

IMG_4106
hva er jeg?
spør jeg undrende i speilet
et menneske, kanskje
noe mer
annerledes

har ikke følt meg som menneske
siden barndommen
før særegenhetene ble kraftige
forandringen omskapte meg
i ditt navn

gjorde meg fremmed
for verden

6 kommentarer om “Særegen

  • Thank you! And of course I am a human being, but feeling like a human is quite a different thing.

   I’m not sure if the translation gives the sentence the same kind of feeling that it does in Norwegian.

 1. The program translated Menneske the first time as: human, and the second time as: human being. I think I understand what you mean though. There is a difference between the two.

  • I guess I try to express the feeling of being different and not like most humans. But also something more, it’s a little bit hard to explain.

   Menneske is translated to a human being/a person, it’s just the context that makes the meaning a bit different.

 2. Et vakkert bilde, servert med velvalgte, tankevekkende ord. Jeg kjenner meg heller ikke alltid som menneske, og vennskap er best på nett eller med dyr. Er det menneskelig nok? Jeg håper det, og hvis ikke får det bare være med disse andre menneskene. Glad i deg, Marthe.

  • Det er menneskelig nok for meg. Jeg tenker det ikke er så viktig om jeg føler meg som et menneske, så lenge jeg har det bra. Om jeg er fremmed for verden er det greit. Og hadde jeg ikke hatt noe fra fortiden å sammenligne «menneske-følelsen» med, hadde jeg nok ikke engang tenk over det.

   Noen ganger kan det føles som jeg kommer fra en annen planet, men det er jo kun i kontakt med andre mennesker jeg er i stand til å føle det. Alene bare er jeg som jeg er, uten å alltid reflektere så mye over ulikhetene.

   Glad i deg også, fine Helene. I morgen møtes vi til en ny måned og en ny bokstav i alfabetet. Jeg gleder meg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s