Ingen tid å miste

1. Hva er ditt forhold til tid?
Jeg har et veldig avslappet forhold til tid, men er samtidig opptatt av å ikke kaste bort den tiden jeg har. Vi har ingen garanti for hvor lang tid vi har på jorden, og selv om jeg har bestemt meg for å bli urgammel – er det likevel viktig å bruke tiden godt.

2. Hvilken tid på døgnet liker du mest?
Natt og tidlig morgen. Jeg er en nattugle og blir langt mer kreativ etter midnatt, uavhengig av døgnrytmen jeg har. Og jeg elsker tidlig morgener når jeg kan se soloppgangen, høre fuglene som kvitrer og det knapt er en eneste bil på veien. Gjerne mellom 3 og 5, for jeg liker også tiden før soloppgang – alminnelig tussmørke. Gi meg tiden fra solnedgang til soloppgang og jeg er fornøyd.

3. Hvilken er den beste dagen i uken?
Alle! Men hvis jeg skal ut å fotografere foretrekker jeg en grytidlig søndags morgen, da jeg får ha gatene for meg selv. Jeg foretrekker også å handle tidlig om morgenen (Rema og Spar åpner kl. 6) Ellers liker jeg ikke søndager så godt, for i helgene er det ofte flere mennesker ute. Ukedagene på formiddagen er fint.

IMG_6726
4. Når går tiden fortest?
Når jeg lever et liv i flyt og bruker tiden på ting jeg er lidenskapelig opptatt av, slik som fotografering og kreativ skriving. Tiden går egentlig fortere for hvert år, i hvert fall føles det slik.

5. Når går tiden som mest langsomt?
Hvis jeg venter på noe. Det er sjeldent, men jeg liker hvis jeg kan få tiden til å gå litt langsomt – men den eneste måten å oppnå det på, er hvis jeg ikke gjør noe annet enn å ligge i senga.

6. Hvor lang tid bruker du på å sminke deg?
0 minutter, jeg bruker aldri sminke.

7. Er du et morgenmenneske?
Både óg. Jeg har såpass skiftende døgnrytme at det ikke finnes et godt svar på det. I perioder står jeg opp kl. 5, i andre perioder kl. 17.

IMG_6947
8. Spiser du fort eller sakte?
Veldig fort. Jeg nyter maten mer når jeg spiser hurtig. Utenom suppe, da liker jeg å ta meg god tid.

9. Hva liker du å bruke tid på?
Ting som beriker livet mitt og som jeg er lidenskapelig opptatt av. Jeg bruker mye tid på å fotografere (og redigere), skrive kreative tekster og lese god litteratur. Jeg bruker også en god del tid på å lage deilig vegansk mat, være sammen med Mira og lytte til rolig og fin musikk.

10. Hva liker du ikke å bruke tid på?
Vasking og rydding når jeg er sliten. Som minimalist er det lite å rydde, men jeg må likevel henge opp klesvask en gang i uken (eller sjeldnere) og ta ut av oppvaskmaskin ca. hver 10. dag. Å vaske gulver og støvsuge gjør jeg ikke oftere enn jeg strengt talt må. Med andre ord: når jeg reagerer på mengden støv eller skifter på senga.

11. Når våkner du og legger deg i hverdagen?
Siden det ikke er noen forskjell på hverdag og ferie for meg og jeg ikke har en fast døgnrytme: mellom midnatt og midnatt.

IMG_7282
12. Hva skulle du gjerne ha mer tid til?
Egentlig ingenting. Jeg har all tid i verden og kan fylle den med akkurat det jeg selv ønsker. Men det hadde vært fint å ha større mulighet til å reise, men det har egentlig ikke noe med tid å gjøre – bare at jeg bor sammen med hunden min Mira og trenger pass til henne.

13. Hva gjorde du for 3 timer siden?
Jeg leste i boken Ute av verden av Karl Ove Knausgård.

14. Hva kommer til å skje de neste 3 timene?
Jeg skal spise linsesuppe, lese mer og gå tur med Mira.

15. Hvor ser du deg selv om 10 år?
Med et ganske likt liv som det jeg har nå. Jeg fotograferer og skriver, har trolig opplevd flere flotte steder og utforsket mer av Norge og resten av Europa. Jeg lever alene, har fortsatt ingen nære venner utenom nettvenner og trives med det. Jeg har god helse, er kanskje litt lettere på foten og har forhåpentligvis fremdeles Mira i livet mitt.

Denne listen er lånt fra la-mar.no

4 kommentarer om “Ingen tid å miste

  1. Mocca blir 13 år på lørdag, omtrent samtidig som Mira fyller tre. Så da håper jeg også du har lille Mira minst like lenge. En fin liste som satte igang tankene mine, og fikk meg til å reflektere over egen tid. Nå er det måltid, det er jo også en tid, og jeg spiser selv hurtig.

    • Ja, jeg håper jeg får ha henne hos meg i mange år fremover. Hun blir 3 neste torsdag, og blir dermed det første jeg skriver om i Tilbakeblikk-spalten min.

      Nå har jeg akkurat våknet og det er tid for en tur ut med henne, før jeg skal spise hjemmelaget potetstappe og oumph (soyabiter). Så er det tid for å lese litt mer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s