Om meg


Jeg er en ung kvinne, bosatt i Kragerø – perlen blant kystbyene. Her bor jeg sammen med vakre lille Mira, en tre år gammel hund.

Jeg blogger om livet på godt og vondt. Jeg blogger fordi jeg klør i fingrene etter å skrive. Her på bloggen vil du finne ulike skriverier fra min hverdag. Jeg elsker poesi og annen kreativ skriving, så dette setter et preg på bloggen i form av en god del dikt og andre tekster. Jeg legger også ut egne fotografier, skriver om veganisme, minimalisme og andre ting som interesserer meg.


Meg kan du finne ute på tur med kameraet eller sittende foran macen, der jeg redigerer bilder eller skriver tekster av ulike slag. Foto og skriving er mine to store lidenskaper i livet. Jeg er et kreativt menneske, som skaper tekster og historier, bilder og blikkfang. Uten kreativiteten hadde jeg ikke overlevd. Det er nettopp den som har holdt meg oppe i tunge perioder.

Jeg har mange års fartstid i psykiatrien, og etter årevis med psykiske lidelser er dette noe jeg setter fokus på her på bloggen. Per i dag er jeg medisinfri og innleggelser er for lengst et tilbakelagt stadie, men det har preget meg mye – både på godt og vondt. Psykisk helse er dermed et tema som jeg med jevne mellomrom skriver om her på bloggen.


Jeg liker å reise litt av og til, lese innenfor ulike sjangre og bruker gjerne en god del tid på kjøkkenet. Jeg sluttet å spise kjøtt i juni 2014 og ble veganer i juli 2015. Jeg deler jevnlig oppskrifter og tips om veganske produkter jeg kan anbefale. Ta gjerne en titt i kategorien Livet som veganer.

I løpet av høsten 2016 utviklet jeg en stor interesse for minimalisme. Å leve mer med mindre. Det har vært en fantastisk reise hittil, og jeg anvender nå minimalisme på alle tenkelige områder i livet. Jeg har ryddet opp i omgivelsene rundt meg og samtidig i hodet. Det har vært en avgjørende endring som har forbedret min psykiske helse og generelt gitt meg et mer harmonisk liv.


Om du lurer på noe kan du gjerne stille spørsmål i kommentarfeltet under. Jeg kan også kontaktes på e-post: drageland@live.no

Sjekk gjerne også ut den andre bloggen min vinterblomst.net.

47 kommentarer om “Om meg

 1. Glad i og reise? Du sitter vel bare på ræva hele tiden tenker jeg. Og veganer? Som sagt tidligere er jeg sikker på du spiser kjøtt i smug. Så feit som du er, er det jo tvilsomt at du bare spiser grønnsaker.

  • Du vet at du kan bli anmeldt? Lest gjennom endel av dine kommentarer og de er injurierende så det holder. Hva med å bare trekke seg stille ut og la jenta få være i fred?!
   Utrolig at hun gidder å svare deg både kløktig og klokt. Viser hvertfall meg som ikke kjenner noen av dere hvem som sitter på den største mentale kapasiteten. Kudos til blogger for tålmodighet og storsinn!

   • Takk for en støttende kommentar, Ellen! Dessverre tror jeg ikke disse folka har vett til å la være. Det er vondt å hele tiden få dritt slengt etter meg, men jeg må jo bare tenke som så – at det er de som er svake og ikke jeg. Grunnen til at jeg tror det er mer enn en person er fordi det flere ulike ip-adresser kommentarene kommer fra. Men dessverre blir alle adressene sporet til andre land, så det er stor mulighet for at personene skjuler ip-adressa. Tragisk nok er det jo lett for alle og enhver og gjøre noe slikt, selv de som tydeligvis ikke eier kunnskaper her i livet.

    Om en anmeldelse bare hadde hjulpet! Det er vel lite politiet kan gjøre med en falsk ip-adresse og en haug av stygge kommentarer. Om folk vil skrive stygge kommentarer, er det ekstremt vanskelig å hindre dem i det. Jeg håper bare disse smålige og feige menneskene kan være «tøffe» nok til å stå frem med navn i hvert fall, men det er vel tvilsomt.

    • Hei.

     Tenkte bare jeg ville si at om du har IP-adressene og tidspunkt (både dato og klokkeslett) når meldingene ble postet, så tror jeg slett ikke det er umulig for politiet å finne synderen. De fleste proxy-tjenester har policy mot at tjenestene deres brukes til nett-hets, og vil som oftest kunne hjelpe med etterforskning av brudd på deres bruker-avtale.
     Om politiet her i landet har kapasitet til å gjør noe, er vel derimot noe mere tvilsomt dessverre. Men det vil alltid være hetsere der ute, og man kan ikke gjøre stort annet enn å heve seg over det 🙂
     Lykke til videre med bloggen, fotografering, diktning og livet 🙂

     Hilsen fra en annen Kragerø-boer.

     • Hei! Det er sikkert ikke umulig, men for meg blir det ganske meningsløst å bruke tid på noe slikt. Jeg har nok alt for lite tiltro til politiet, og det hadde nok bare blitt en unødvendig påkjenning for meg. Spørsmålet er jo også om kommentarene er «stygge nok» til at en anmeldelse ville ført noe med seg.

      Dette er ikke noe jeg har vært plaget med nå, men i fjor høst mottok jeg mange ubehagelige kommentarer over en periode, og det kom vel noen på nyåret også om jeg ikke husker feil – for det var før jeg hadde en pause fra bloggen i 4 måneder. Utenom det har det kommet noen kommentarer i ny og ne, men ikke i så stor skala som de to gangene.

      Takk for omtanken! Det er nok lettere å bare heve seg over det, som du sier. Jeg hadde aldri tatt det steget å anmeldt selvom jeg mottok fæle kommentarer. For hva er sannsynligheten for at de får straff, at det ikke bare blir henlagt? Synes ikke det gir noen mening, med mindre det hadde vært snakk om drapstrusler eller lignende. De som ønsker å slenge dritt og mobbe vil alltid finne en måte dessverre. Jeg har heldigvis kommet så langt, så det skal litt mer til før jeg blir såret av stygge kommentarer. Men hyggelig er det jo aldri.

   • Det er sant! Det er bare dessverre flere slik som han/hun over, og andre folk – som mener at man umulig kan være veganer og overvektig. Dermed legger de «skylden» på at jeg garantert spiser kjøtt. Altså, det blir for dumt. Som du sier, man blir ikke feit av kjøtt, men av kalorioverskrudd. Og slik er det enten man er veganer eller ikke. Når ikke matinntak og mosjon går god overens, vil man legge på seg.

    Det skal jo også nevnes at jeg ikke ble født veganer akkurat, og dermed har hatt flere år på å bli feit. Det er ikke kjøtt som har gjort meg feit når jeg var kjøtteter. Hovedsaklig var det mengden mat og at jeg var for lite i aktivitet. Ikke junk food og slikt. Men all mat kan man bli feit av, om man får for mye av det (med unntak av salatblader vil jeg tro).

    Så som jeg prøver å forklare personen og flere andre, det at jeg har vært uten kjøtt i 17,5 måneder (først vegetarianer), og vært veganer i snart 5 måneder – ville uansett aldri gjort meg syltynn.

    En veganer kan også spise usunt, store mengder osv. Jeg spiser ikke bare gulrøtter og salat som kaninen. Det skal riktignok sies at jeg har gått ned rundt 7 kilo etter disse månedene, og ikke går opp disse kiloene igjen, men noen slankekur er det ikke. Det har hovedsaklig kommet av at jeg har vært mer i aktivitet, ikke at jeg ble vegetarianer og deretter veganer.

    Hvis folk tror man blir feit kun av å spise kjøtt, kan de jo prøve å kun spise den feite sausen de har ved siden av, eventuelt potetene/kanskje fløtegratinerte til og med, litt salat og feit dressing. Og deretter se om de går ned? 🙂

  • Hei, Anonym. Jeg synes du skal snakke litt med støttekontakten din om å skrive på internett. Det er ikke sikkert at alle behøver å vite at du har problemer. Hilsen Erik

   • Hva mener du, Erik? Kjenner du anonym, siden du never støttekontakten til personen? Kommentaren til anonym ble jo postet i november i fjor.

    Jeg er enig i at det er unødvendig at folk å slenge dritt på nett, men forsto bare ikke helt hva du mente her.

  • Her er en skikkelig tøffing som tør å si hva han/hun mener som anonym 😦 Stakkars, tenk å bruke tiden sin på å være uvennlig, ja rett ut stygg med en som bare vil dele av seg selv 🙂 Dette er nok en person som ikke har det bra, hvem ellers ville bruke tiden sin på å formulere fullstendig meningsløse setninger, istedet for å lese dine flotte dikt???

   • Ja, du sier noe der! At folk gidder å bruke tid på å være uvennlig. Det er heldigvis en stund siden jeg har fått noen dritt her på bloggen nå, men det skjer i ny og ne. Jeg har lært meg å heve meg over det. Det er viktigere med alle de som kommer med hyggelige tilbakemeldinger 🙂

 2. Hei! Snubla tilfeldig innom bloggen din, vil bare si at du er skikkelig flink til å ta bilder! 🙂 Stå på.

 3. Hei Marthe Charlotte!

  Dette er Sunflower-Delight fra KvinneGuiden. Tittet bare litt kort innom bloggen din nå mens jeg husket på det. Skal sette bloggen din innpå mine favoritter slik at jeg kan lese mer her seinere siden det er blitt veldig seint nå og jeg skal gjøre meg klar til sengs. Håper alt går bra med deg? Ha en godnatt videre!

  Klem!

  • Hei, her går alt bra – utenom det faktum at en mindre hyggelig person fra forumet la igjen et kommentar på det siste innlegget mitt her: «Uansvarlig å utbetale trygd til folk som sliter»

   Men det var vel ikke noe annet jeg kunne regne med, jeg forventet at noen at de feige anonyme folka ville følge over hit, det er dessverre ulempen med å fjerne en konto på et forum eller et annet sted man diskuterer. Enkelte mennesker eier simpelthen ikke skam i livet!

   Så utover denne uhyggelige starten på lille julaften, må jeg si det var hyggelig du fant veien inn hit da. Håper du finner noe som er av interesse å lese for deg, også må du gjerne kommentere om du ønsker det.

   Håper du får en fin jul, og en god start på det nye året 🙂

   • Er glad for at det går bra med deg. Det er virkelig synd med alle de slemme kommentarene fra visse anonyme brukere innpå her. Jeg er klar over at jeg også blir sett på som anonym, jeg kan vel kanskje bruke brukernavnet mitt istedenfor slik at du vet med sikkerhet hvem jeg er. 🙂

    Uansett, så er slike folk ikke verdt noe mer tanke eller tid på å tenke altfor mye på. Jeg skjønner at det er aldri hyggelig med å få slike kommentarer, men husk at det er så mange andre som tenker godt om deg innpå her, og sikkert fra flere andre steder og. Jeg vet at det er noen brukere fra KvinneGuiden som savner deg, slik at du vet at det var også brukere som likte deg i fra KvinneGuiden. 🙂 *Klem*

 4. Så flink du er. Drit i de søppelkommentarene. Jeg velger ei overvektig jente over ei undervektig, når som helst.. Det er hva du syns om deg selv som betyr noe. Stå på..

  • Takk for det! 🙂 Til tider har jeg fått en god del ubehagelig kommentar av ulik sort her på bloggen. Det er alltid noen som skal være negative eller ufyselige, spesielt når jeg har sterke meninger om ting, og ikke er redd for å skille meg ut og være åpen om livet på godt og vondt.

   Men av prinsipp sletter jeg aldri kommentarer som kommer. De besvares som regel, men blir liggende her for bestandig.

   I fjor høst fikk jeg mye ufine kommentarer, også en god del på nattestid. Det var plagsomt og noe såret selvsagt, men jeg ser ikke poenget med å fjerne stygge ting og kun la det fine bli værende igjen. Det er den store forskjellen fra forum og Facebook-grupper. Der kan folk fjerne egne kommentar om de angrer, eller noe blir moderert bort. Her er det kun jeg som har myndighet til å slette. Men mye er jo anonymt eller kun med et fornavn, så det er jo omtrent umulig å finne ut hvem som skriver dette. Heldigvis relativt sjeldent jeg opplever slikt nå, men man vet jo aldri når det kan skje igjen.

 5. Så flott blogg du har Marthe! Du får stå på videre, liker godt å lese det du legger ut. Godt nyttår på etterskudd 🙂

 6. Takk for at du abonnerer på min blog! Og hvis du ikke allerede har funnet den, så har jeg laget en ganske stor fotoreportasje på Kragerø og en annen på Portør. Skulle selvsagt ha laget en på Jomfruland også, men jeg solgte båten min på midten av 80-tallet 🙂 og dermed ble det plutselig ikke så enkelt lenger. Men – har du lyst til å se disse reportasjene, så har jeg en grei bruksanvisning til deg:
  Først åpner du et tilfeldig valgt innlegg. I bunnen av dette vil du finne en hyperlink sosm tar deg til ‘INDEX’. (Gå dit!)
  I ‘INDEX’ finner du absolutt alt som er publisert. Oppført ‘alfabetisk’ og plassert under sine respektive fylker.
  Dermed burde du finne både Kragerø og Portør i løpet av sekunder? Kos deg!

  • Takk for tips, det skal jeg sjekke ut! Portør er et flott sted, jeg var mye der før om årene, men har lite bilder derfra. Jeg må nok ta meg en tur dit igjen. Jomfruland er helt magisk synes jeg, jeg tenkte å få meg en fototur dit til våren. Har ikke vært der på over 2,5 år til tross for den raske ferjeturen.

   Ønsker deg en fin dag videre 🙂

   • Takk, Marthe, da har du allerede besvart et par spørsmål jeg la igjen på din blog!
    Du skal altså til Jomfruland med kamera?! Så bra! Og jeg gjetter på at det vil skje når hvitveisen står i flor? 🙂

 7. Hei Marthe,

  Her har du meg igjen! 🙂 Oppdaget plutselig at du er gla i å fotografere? Og du har kanskje oppdaget at ‘SeeNorway’ også publiserer bilder tatt av andre fotografer? Nå vet jeg ikke om du har egen båt der nede, men hadde du vært interessert i å hjelpe oss til en liten reportasje fra vakre Jomfruland? (Noe i retning av hva jeg engang laget over Portør?)
  (Du finner kontakt-mail under min ‘About’)

  • Hei igjen 🙂 Jeg har vært en ivrig hobbyfotograf i flere år ja, og deler jevnlig både fotografier og egne tekster her på bloggen. Jeg har ikke båt, så det blir nok vanskelig å få til en reportasje med Jomfruland. Jeg kommer nok til å fotografere en god del der enten til våren eller sommeren når jeg tar meg en tur med ferja, men jeg er nok ikke helt typen til reportasjer dessverre. Men veldig hyggelig å bli spurt!

   • Da skriver jeg fotoreportasjen dersom du har bilder jeg kan legge til?
    (Joint venture?) Det er mange som gjør akkurat det. Sender bilder (og så gjør jeg resten!) Tenk litt på det da? Vår/sommer er helt OK!

    • Tror ikke det er aktuelt altså. Jeg er nok litt sær sånn, når det gjelder tekst og bilder. Jeg liker ikke tanken på at jeg fotograferer og en annen skriver teksten til, dessverre. For all del, jeg liker å skrive rundt stedene jeg har vært og kombinere tekst og bilder, men det å lage en reportasje føles litt stressende – ikke helt min stil. Det er oftere at jeg bruker naturbilder sammen med andre tekster, enn at jeg legger ut bilder for eksempel fra Jomfruland og skriver om stedet.

     Jeg heller nok også mer over på den kreative og kunstneriske delen med fotografering (da spesielt med tanke på redigering) enn den dokumentariske. Ikke at det nødvendigvis ville gjort noe i en reportasje men. Jeg tror jeg nøyer meg med å nyte de fine reportasjene jeg finner på siden din 😉

     • OK, Marthe. Her er ingen tvang, ser du!
      Det betyr bare at jeg må ta turen til Kragerø en gang til, men det må jo skje på en tidlig søndag morgen ettertsom fergen bare går ut/inn èn gang om dagen, men på søndag er det jo fri parkering i Kragerø. Da lar det seg gjennomføre! (Forutsatt stabilt vær) Det er mye som skal på plass når man bor et stykke unna!

     • Jeg forstår det er mye som skal på plass når du bor et stykke unna. Jeg synes det er veldig hyggelig å bli spurt om noe sånt altså, så ikke misforstå 😉 Du får satse på en weekendtur til Kragerø når hvitveisen blomstrer da vet du. Vet ikke hvor langt unna du bor, men det ligger jo blant annet et hotell i Kragerø sentrum, Victoria Hotel. Har også hørt mye skryt om spahotellet på Stabbestad om det er av interesse. Litt lenger unna Kragerø by selvsagt, men da kan du jo ta det som en liten ferie.

     • Åh, jeg når nok Kragerø på litt over 2 timer vil jeg tro, og det er jo begrenset med trafikk på en tidlig søndag morgen.
      Litt verre med været og at man er ‘fanget’ på Jomfruland mesteparten av dagen dersom man tar turen. (Ikke like fleksibel som før) Alternativet er jo en ferierende båteier med kamera som legger turen innom Jomfruland? 🙂
      Men jeg er jo ikke NØDT til å legge ut bilder fra Jomfruland . . .

     • Okei, da bor du jo innen tilgjengelig rekkevidde uten å måtte tenke på hotell/overnatting i hvert fall. Det vil nok være litt enklere med båt kan jeg tenke meg. Vet ikke hvordan det er på våren, men på sommeren er det jo oppe på en kafé og restaurant på Jomfruland i hvert fall. Da er det jo litt enklere hvis det skulle bli dårlig vær. Men jeg er ikke sikker på hvordan åpningstidene på disse er utenom sommer-sesongen.

      Du er selvfølgelig ikke nødt til å legge ut bilder fra Jomfruland, men det er absolutt en perle jeg vil anbefal i hvert fall. Man har ikke virkelig opplevd Kragerø uten å ha besøkt Jomfruland sies det 😉 Har du vært der tidligere?

     • Jada. Mange ganger! Men det var en evighet før min blogg var påtenkt og i en periode av mitt liv hvor jeg var mer interessert i dykking en fotografering.
      Jeg hadde selvsagt kamera, men det var på den tiden analoge kameraer og man betalte for film/fremkalling. Da begrenset det seg jo noe. Før det var hobbien ‘smalfilm’ med et 16 mm kamera. Har vel fotografert siden tidlig på 50-tallet?! 🙂

     • Hehe, jeg skjønner! 🙂 Artig å høre at du har drevet med fotografering i så mange år. Selv har jeg hatt stor interesse for fotografering siden jeg fikk mitt første 35mm-filmkamera i en alder av 6. Min far tuller stadig med at han nesten gikk personlig konkurs over min hyppige fotografering og filmruller som skulle fremkalles, hehe 😀

      Det gikk ikke mange år før jeg gikk over til digitale kompaktkameraer og videre speilrefleks. Men jeg er likevel glad for at jeg ikke vokste opp 10-20 år senere. Kanskje nettopp fordi mitt første kamera ikke var digitalt, har jeg senere fattet interesse for analog fotografering. Det har ikke blitt noe av det nå i det siste, men for et par år tilbake tok jeg en god del bilder med filmkameraer som jeg fremkalte på egenhånd i mørkerom. En magisk følelse å kunne se bildet komme frem på papiret. Nå har jeg lagt det litt på hylla, men det er ikke utenkelig at jeg i fremtiden vil fotografere mer analogt, så lenge jeg har tilgang på et mørkerom.

      Jeg har forresten lagt til bloggen din i lista over blogger jeg leser i toppmenyen. Oppdaterer denne når jeg kommer over gode blogger jeg ønsker å følge videre. Bare å si ifra om du kjenner til gode fotoblogger jeg bør ta en titt på.

 8. Kjære deg! Jeg leser alle innleggene dine (får dem på mail)…. har sagt det til deg før, men sier det igjen.. du skriver så gripende, så rørernde og formidler mye som er trist men alikevel strekker seg inn i hjerteroten. Jeg kjenner meg igjen, ikke om alltid som meg selv så som venner og familie som har det som deg… men du er en formidler som setter ord på det, du får meg til å forstå. Så på drømmelisten din skrev du at en av drømmene dine var å gi ut en bok… jeg kan hjelpe deg med det, du har allerede alt du trenger for å gi ut din første. Jeg vil gjerne hjelpe deg, og det finnes måter å gjøre det på så det ikke engang koster deg noe 🙂 send meg en mail med kontaktinfo så skal jeg fortelle deg hvordan 🙂 Jeg er selv forfatter og har eget forlag hvor jeg kan utgi bøker for deg….. har riktignok ikke engasjert meg i andre før, men som nevnt, det du så åpen hjertet skriver om fortjener å bli publisert i større skala. ❤

  • Hei! Jeg skrev på listen at jeg ønsket å skrive en bok eller flere i løpet av livet, men ikke nødvendigvis utgi. Det som er viktig for meg er å skrive, uavhengig av om det blir publisert eller ikke. Jeg må takke så mye for tilbudet, det er veldig hyggelig at du tilbyr meg hjelp til å gi ut bok, men det er nok ikke aktuelt. For meg er bokutgivelse LANGT FRAM, om det i det hele tatt noensinne blir aktuelt. At jeg har alt jeg trenger for å gi ut min første tviler jeg sterkt på, i hvert fall i forhold til hva jeg selv føler er nødvendig. Innholdmessig kanskje til en diktbok, det er noe jeg har tenkt litt på. Men det å skrive en bok om livet mitt er noe jeg ikke er klar for på mange år enda. Livet består av mange faser, og jeg vet jeg ikke er på det stedet som er nødvendig her i livet (slik jeg ser det), for å skrive selvbiografisk. Kanskje en gang i fremtiden, men ikke nå. Jeg har hverken lyst eller roen til å sette meg ned å skrive bok.

   Jeg setter veldig pris på å høre at jeg berører gjennom det jeg formidler her på bloggen! Ønsker deg en riktig god helg 🙂

  • Thank you! It’s nice to hear that you like my photos. I get that the words are hard to understand. I guess it’s possible to use Google website translate, but I don’t know how accurate it is. I’m looking forward to follow your blog 😊👍

 9. Minimalisme er spennende saker! Jeg har slitt litt psykisk selv. Jeg tror det meste handler om å finne «formelen». Du er også på søk etter «formelen». Som meg. Minimalisme og veganisme er de tingene du prøver ut nå. Jeg prøver å spise sunt. Har kuttet ut alkohol og tobakk. Kjempespennende det du skriver om og driver med. Fordi vi driver egentlig med det samme! Å avlære livet dets «formel». 🙂

  • Jeg er enig! Det handler absolutt om å finne en «formel» og det som passer best for den livsstilen man vil leve. For meg har både minimialisme og veganisme vært med på å forbedre livskvaliteten min betraktelig. Jeg hadde aldri trodd at livet som minimalist skulle kunne få meg til å tenke så mye «klarere». Det som startet med å rydde opp i hjemmet mitt, endte opp med en stor opprydning i hodet. Noe så enkelt, og likevel så vanskelig.

   Jeg fortsetter nok alltid å søke etter ting som kan gjøre livet mitt bedre, men veganer og minimalist vil jeg alltid forbli. Virker som du mente at det var noe jeg «prøvde ut» nå, så ville bare påpeke det 😉 Andre ting kan komme å gå, men jeg kan aldri være i stand til å spise noe animalsk igjen, eller fylle hjemmet og livet mitt med unødvendig ting.

   Flott å høre at du prøver å spise sunt og har kuttet ut alkohol og tobakk 🙂 Jeg er selv avholds og har aldri røkt før.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s